Info/Regler

Discgolf League 2020 pågår under perioden 11 april – 27 september
Resultat rapporteras in via Facebookgruppen, klistrad tråd

Discgolf League är ett individuellt seriesystem inom Discgolf, startat under våren 2018. Målsättningen har hela tiden varit att finnas i hela Sverige, till år 2020 blir det verklighet – Discgolfen får sitt egna utbredda seriesystem.

Discgolf League drivs seriöst i företagsform via DgEvents

Matchregler:
– Hemmaspelaren i mötet ansvarar för att föra scoren, hemmaspelaren börjar även att kasta ut på hål 1
– Den som har senast vunna hål, börjar alltid att kasta ut
– Vinner man ett hål, så får man en poäng. Blir hålet lika får ingen poäng
– Även fast en match redan är avgjord, spelar man klart matchen
– När matchen är färdig summeras hålvinsterna (exempelvis 7-5) och rapporteras in via det fastklistrade inlägget i facebookgruppen. Skriv vilka som spelade, resultatet, samt division
– Vinnaren får 3 poäng, förloraren 0 poäng. Vid oavgjort får båda spelarna 1 poäng.
– Vid lika poäng i serien gäller först  +/- statistik (dvs hålskillnad), därefter inbördes möte, därefter antal vunna hål.
– Är det något oklart kring regler på ett hål, spela klart på båda sätt, så löser jag regelknuten i efterhand. Försök ge så mycket information som möjligt, eventuellt även någon bild. ”Hellre fria än fälla”.
– Standard bansträckning gäller på banan man spelar på, inga kortare teer eller liknande. Märker ni att något/några hål är ospelbara, börja om från hål 1 igen och komplettera tills ni nått 18 hål totalt.
– Är ett hål redan förlorat, får man inte fortsätta kasta det hålet. Dvs om motståndaren har redan hålat ur med ett bättre resultat än du kan få.
– Känner man att ett hål är förlorat, kan man ge bort det hålet till motståndaren. Då får ingen av spelarna kasta något mer det hålet, och man går vidare till nästa hål.
Vid överträdelse av två ovan regler:
Gör man det, har motståndaren rätt att ”calla”. Första gången man får en ”call” mot sig händer ingenting. Vid andra tillfället så innebär det ett pliktkast kommande hål, man kastar då ut sitt andrakast från tee.


Matchkrav per datum:
Den 7/6 ska samtliga spelare ha spelat minst 2st matcher
Den 9/8 ska samtliga spelare ha max 3st matcher kvar
Den 27/9 ska samtliga spelare ha spelat sina matcher
– Uppnår en spelare inte kravet, halveras eventuellt värde på pris efter säsong, samt är inte med bland diverse utlottningspriser. Självklart finns det undantag: skador etc. Hör av dig via mail till mellgren@dgevents.se eller via Facebook för att informera om det isåfall. 

Vad händer om en match avbryts:
Åska: Återuppta matchen när ni kan spela säkert igen, alternativt en annan dag från aktuell ställning/hål
Viktig personlig orsak: Visa förståelse, erbjud att återuppta matchen en annan dag från aktuell ställning/hål
Är ni oense, hör av er via mail eller PM. TD´s beslut avgör.

Vad händer om en match inte hinner spelas?
– De matcher som inte är spelade innan 2 veckor från sista speldag, kommer att få eventuell matchtid helgen efter deadline, men får spelas innan deadline som vanligt.
– Börjar någon släpa med matcher, kontakta mig så driver jag det framåt
– Har någon svårt att få till matcher, kontakta mig även i detta fall så hjälper jag till
– Blir inte en match spelad efter avslutad säsong (extrahelgen inräknad), kommer walkover att bedömas. En walk-over innebär 9-0 till den ena spelaren, alternativt 0-0 om båda bedöms orsaka walkover.
– Vid 3 eller fler walkover orsakade av en spelare ändras alla den spelares resultat under säsongen till 0-9.

Upp-/nedflyttningar:
Det kommer att vara tydligt vilka som flyttas upp/ned mellan divisioner. Är det någon från föregående säsong som inte är med till kommande säsong, kan det innebära att ytterligare en spelare behövs i en division högre upp. Då kan kvalspel ev äga rum mellan den spelare som var närmast att klara sig kvar i divisionen ovanför, samt den som var närmast att gå upp i divisionen under.

Vinnaren av högstadivisionen per spelplats kommer att (frivilligt) avancera upp till en regional högstadivision 2021. Vissa spelplatser kommer att ha 2-3 platser beroende på storleken på deltagarna. I en regional högstadivision 2021 kommer den divisionen inneha 7st deltagare, vilket innebär tre hemma- och tre bortamatcher per spelare.