Info/Regler

Anmälan stänger 29/3, därefter kan eventuella ströplatser finnas tillgängliga för sen registrering.
Discgolf League 2021 pågår under perioden 10 april – 10 oktober
Resultat rapporteras in via Facebookgruppen, klistrad tråd

Discgolf League är ett individuellt seriesystem inom Discgolf, startat under våren 2018. Målsättningen har hela tiden varit att finnas i hela Sverige, till år 2020 blir det verklighet – Discgolfen får sitt egna utbredda seriesystem.

Du spelar dina matcher på din valda spelplats, mot spelare i din division, matcherna kommer man överens om i messengergrupp som sätts ihop när divisionerna har spikats. Man behöver inte spela matcherna i den ordningen som det står i spelschemat. Varje spelare kommer att ha 7-10 matcher att spela under en säsong, som pågår sex månader.

Discgolf League drivs seriöst i företagsform via DgEvents

Matchregler:
– Hemmaspelaren i mötet ansvarar för att föra scoren, hemmaspelaren börjar även att kasta ut på hål 1
– Den som har senast vunna hål, börjar alltid att kasta ut
– Vinner man ett hål, så får man en poäng. Blir hålet lika får ingen poäng
– Även fast en match redan är avgjord, spelar man klart matchen
– När matchen är färdig summeras hålvinsterna (exempelvis 7-5) och rapporteras in via det fastklistrade inlägget i facebookgruppen. Skriv vilka som spelade, resultatet, samt division
– Vinnaren får 3 poäng, förloraren 0 poäng. Vid oavgjort får båda spelarna 1 poäng.
– Vid lika poäng i serien gäller först  +/- statistik (dvs hålskillnad), därefter inbördes möte, därefter antal vunna hål.
– Är det något oklart kring regler på ett hål, spela klart på båda sätt, så löser jag regelknuten i efterhand. Försök ge så mycket information som möjligt, eventuellt även någon bild. “Hellre fria än fälla”.
– Standard bansträckning gäller på banan man spelar på, inga kortare teer eller liknande. Märker ni att något/några hål är ospelbara, börja om från hål 1 igen och komplettera tills ni nått 18 hål totalt.
– Är båda spelarna med på att man spelar sin match på en annan 18-hålsslinga, så går det bra.
– Är ett hål redan förlorat, får man inte fortsätta kasta det hålet. Dvs om motståndaren har redan hålat ur med ett bättre resultat än du kan få.
– Känner man att ett hål är förlorat, kan man ge bort det hålet till motståndaren. Då får ingen av spelarna kasta något mer det hålet, och man går vidare till nästa hål.
Vid överträdelse av två ovan regler:
Gör man det, har motståndaren rätt att “calla”. Första gången man får en “call” mot sig händer ingenting. Vid andra tillfället så innebär det ett pliktkast kommande hål, man kastar då ut sitt andrakast från tee.


Matchkrav per datum:
(Borlänge Div 2A/2B och Vänersborg Div 2A/2B har annat upplägg och berörs inte av nedan. Där gäller minst 3st matcher den 13/6 & samtliga matcher 10/10).
Den 13/6 ska samtliga spelare ha spelat minst 2st matcher
Den 22/8 ska samtliga spelare ha max 3st matcher kvar
Den 10/10 ska samtliga spelare ha spelat sina matcher
– Uppnår en spelare inte kravet, halveras eventuellt värde på pris efter säsong, samt är inte med bland diverse utlottningspriser. Självklart finns det undantag: skador etc. Hör av dig via mail till mellgren@dgevents.se eller via Facebook för att informera om det isåfall. 

En av de spelare som klarat deadline 1 får 5 discar från Trilogy. Tre spelare får varsitt presentkort á 100:- hos FYNDISC
” Den 13/6 ska samtliga spelare ha spelat minst 2st matcher”

En av de spelare som klarat deadline 2 får 5 discar från Trilogy. Tre spelare får varsitt presentkort á 100:- hos FYNDISC
” Den 22/8 ska samtliga spelare ha max 3st matcher kvar”

En av de spelare som klarat deadline 3 får 5 discar från Trilogy. Tre spelare får varsitt presentkort á 100:- hos FYNDISC
“Den 10/10 ska samtliga spelare ha spelat sina matcher”

Vad händer om en match avbryts:
Åska: Återuppta matchen när ni kan spela säkert igen, alternativt en annan dag från aktuell ställning/hål
Viktig personlig orsak: Visa förståelse, erbjud att återuppta matchen en annan dag från aktuell ställning/hål
Är ni oense, hör av er via mail eller PM. TD´s beslut avgör.

Vad händer om en match inte hinner spelas?
– De matcher som inte är spelade innan 2 veckor från sista speldag, kommer att få eventuell matchtid helgen efter deadline, men får spelas innan deadline som vanligt.
– Börjar någon släpa med matcher, kontakta mig så driver jag det framåt
– Har någon svårt att få till matcher, kontakta mig även i detta fall så hjälper jag till
– Blir inte en match spelad efter avslutad säsong (extrahelgen inräknad), kommer walkover att bedömas. En walk-over innebär 9-0 till den ena spelaren, alternativt 0-0 om båda bedöms orsaka walkover.
– Vid 3 eller fler walkover orsakade av en spelare ändras alla den spelares resultat under säsongen till 0-9.

Upp-/nedflyttningar:
Det kommer att vara tydligt vilka som flyttas upp/ned mellan divisioner. Är det någon från föregående säsong som inte är med till kommande säsong, kan det innebära att ytterligare en spelare behövs i en division högre upp. Då kan kvalspel ev äga rum mellan den spelare som var närmast att klara sig kvar i divisionen ovanför, samt den som var närmast att gå upp i divisionen under.